Kerst 2019: sober of blingbling?

door | 12 december 2019 | Puur Sensitief

December, de maand dat iedereen uitpakt. Het Sinterklaasfeest is daarvoor uitermate geschikt en wordt vooral gevierd met (kleine) kinderen. Tegenwoordig ligt de nadruk meer op kerst en oud en nieuw. Winkeliers pakken flink uit. Etalages vol blingbling, van feestkleding tot exclusieve geschenken in gouden en zilveren verpakkingen. Het kan niet op, naast alle flikkerende lichtjes en diverse soorten kerstmelodieën.

sober kerstfeest

Kerst 2019. Sober of blingbling?

En daarbij blijft het niet. Want kerst moet groots worden gevierd, met uitbundig gedekte tafels en minimaal een zesgangen diner. Met veel familie en of vrienden zodat het gezellig druk is. Opzitten en pootjes geven. Want dat hoort toch zo?

Hoe overleef je dan als hoogsensitief persoon de feestdagen? Mag en kun jij die dagen zo invullen dat ze voor jou ook goed voelen?

Misschien kijk je net als ik uit naar de kans op stille en rustige dagen waarbij vooral niks moet. Juist geen verplichtingen of dikdoenerij. De feestdagen doorbrengen met een select gezelschap, beetje wandelen, lezen, met dikke sokken en onder een plaid op de bank. Kop warme thee, chocolademelk of Glühwein, sfeervolle muziek en kaarsje aan. Gewoon beetje mijmeren, je misschien zelfs een beetje vervelen. Soberheid opzoeken en afschakelen. Dat klinkt misschien een beetje vreemd in deze feestelijke tijd. Maar hé, kindje Jezus werd geboren in een eenvoudige stal, zonder pracht en praal. Het kind was welkom en werd verwarmd door de os en de ezel en wat stro. Een nieuw leven, zo puur en kwetsbaar.

Blijf deze dagen, juist als sensitief persoon, dichtbij jezelf. Geef toe aan wat jij nodig hebt, ook tijdens gezellige kerstborrels of kerstdiners. Zoek jouw balans tussen soberheid en blingbling en geniet van deze bijzondere tijd van het jaar.

Warme groet,

Claudy

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 3 gratis tips!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This