Door structuur, rust en ruimte schep je een goede basis voor een Hoog Sensitief Persoon, waardoor deze beter in staat is om te delen en te verbinden.

Voor wie?

Door mijn persoonlijke ervaringen op het gebied van stresssignalen, burn-out en hoogsensitiviteit met je te delen, stel ik me kwetsbaar op. Dat zorgt voor herkenbaarheid en een lage drempel. Je loopt wellicht tegen dezelfde muren op en herkent jezelf in vergelijkbare situaties. Hoogsensitiviteit was er altijd al maar wordt door de huidige harde en hectische wereld meer en meer zichtbaar, vaak door het belichten van de negatieve kant. Vooral de uitingen bij overprikkeling zijn zichtbaar voor de buitenwereld. Maar er is zoveel meer dan dat. Hoogsensitiviteit zorgt o.a. voor meer veerkracht en balans binnen onze samenleving.

Om je te laten zien hoe waardevol en intens deze eigenschap is èn om te voorkomen dat je (als HSP) ten onder gaat aan overbelasting, stress of burn-out, luister ik met aandacht naar jouw verhaal. Je mag je ervaringen en worstelingen delen. Je kunt vragen stellen over wat hoogsensitiviteit is en hoe je daarmee om kunt gaan en optimaal kunt inzetten.

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen!

 

Sfeer, symboliek en intuïtie

Tijdens mijn persoonlijke zoektocht ben ik veelvuldig in aanraking gekomen met het zgn. alternatieve (medische) circuit. En heel eerlijk, dat was vaak verrassend helpend. Omdat sfeer en intuïtie voor mij een grote rol spelen bij hoogsensitiviteit heb ik me verder ontwikkeld op gebied van Feng Shui, Nine Star Ki en Tarot. Indien gewenst kan dat ingezet worden.

Feng Shui

Feng Shui (letterlijk wind en water) is een Chinese filosofische methode om een gezonde en harmonieuze omgeving te creëren waarin je je thuis voelt. Deze methode neemt de levensenergie, ook wel Chi-energie genoemd, in een omgeving als uitgangspunt. Het optimaliseren van deze levensenergie, draagt direct bij aan het werkplezier.

Heerst er chaos in je werkomgeving dan kan de levensenergie op die plek onvoldoende stromen en kun je verwarring en stagnatie ervaren. Het op orde brengen van je werkplek kan helpen om je leven en je levensenergie weer op orde te brengen. Opruimen heeft een grote transformatieve kracht. Orde scheppen in de chaos is de eerste belangrijke stap naar een daadwerkelijke verbetering van de energiestroom.

Feng Shui oplossingen voor een harmonieuze en gezonde werkomgeving kunnen variëren van het reorganiseren van het hele interieur, veranderingen van kleur, verplaatsen van bureaus of bijvoorbeeld het plaatsen van planten. Zelfs kleine veranderingen kunnen een groot effect hebben.

Tarot

Tarot is een kaartspel en bestaat uit 78 kaarten. Het is een bron van wijsheid en kennis die wordt weergegeven in afbeeldingen en symbolen. Elke kaart is voorzien van een eigen afbeelding met een eigen verhaal en vorm van symboliek.

Een eenvoudige legging met tarot kaarten kan je direct inzicht geven in een concrete vraag. Tarotkaarten worden niet gebruikt om de toekomst te voorspellen. Ze kunnen je wel een houvast geven over bepaalde zaken in je dagelijks leven.

Puur Structuren is een werkwoord

Puur Structuren is een werkwoord

Ik structuur | jij structuurt | wij structuren
Mmm best een vreemde vervoeging, terwijl structuren voor mij een normaal werkwoord is.
Sterker nog Puur Structuren is werk in uitvoering en zorgt zoveel rust en ruimte.
Ik (en niet alleen ik) gebruik het elke dag opnieuw, en opnieuw en opnieuw…

Lees meer
Hoofd vol (snot)

Hoofd vol (snot)

Als je gevangen zit in een door jezelf gecreëerde beknellende structuur dan ervaar je een vol hoofd en is er geen ruimte meer voor spontane dingen. En word je vanzelf ziek (verkouden). Bewust worden is één, volledige acceptatie is twee. Op naar volgende stap in persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer
Lastige keuzes maken

Lastige keuzes maken

Keuzes maken is lastig en soms heel moeilijk uit te leggen aan de buitenwereld. Maar als je er samen uitkomt is het fijn en hoef je eigenlijk niks uit te leggen.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Shares
Share This