Blije mensen creëren een gezonde en prettige omgeving, op het werk of thuis. Zo eenvoudig is het. De praktijk is weerbarstiger. Want hoe word je een blij ei? Wanneer ben je blij? Ik daag je uit om op zoek te gaan naar wat jou een blij mens maakt. Haal je jouw voldoening uit goede secundaire arbeidsvoorwaarden of eerder uit andere mensen inspireren en beter maken in wat ze doen? Het kan allebei voor een voldaan en gelukkig gevoel zorgen. Toch zijn het twee totaal verschillende manieren op bij je geluksgevoel te komen. Daarbij speelt ook mee hoelang dit gevoel aanhoudt. Want soms is iets maar heel kortstondig, denk aan een lekkere traktatie bij het halen van je de maandomzet.

Interessanter wordt het als je durft te kijken naar je intrinsieke motivatie. Wat inspireert jou nu echt? Word je blij van een taakgerichte job of wil je liever met en tussen de mensen opereren? Functioneer je goed in een drukke omgeving of kom jij tot je recht als de omgeving rustig is en veilig voor je voelt? Het is niet de bedoeling dat het ultieme direct waarheid wordt, maar is het wel degelijk handig en nuttig om jezelf en je omgeving eens onder de loep te nemen. Zit je er lekker bij terwijl je dit leest of is het te warm, te koud, te lawaaiig of ontspannend? Kijk eens om je heen.  Is dit nu de omgeving waar je blij van wordt of is er werk aan de winkel?

Vaak kun je met kleine aanpassingen al het verschil maken. Eén daarvan is starten met opruimen en ordenen. Allemaal hebben we wel ergens spullen verzameld. Doen die er toe? Is de functie duidelijk? Zijn ze stuk of oud of misschien niet eens van jou? Of ontbrak het je eenvoudigweg aan tijd om dingen op te bergen? Archiveren en opbergen, het gaat niet vanzelf, ook daar heb je even tijd voor nodig.

Ruim je omgeving op, maak een werkblad of plank leeg en zet iets wat je mooi vindt in je gezichtsveld. Een vaas, al dan niet met bloemen, een snuisterij dat je dierbaar is of een mooie afbeelding van iets of iemand waar je blij van wordt.

Wat tovert bij jou een glimlach op je gezicht? Rommel en chaos beslist niet. Sterker nog, opruimen heeft veel baat bij een hoog stressniveau. Omdat je weer zicht krijgt op wat voor jou belangrijk is inclusief mentaal een opgeruimd en goed gevoel. Een aanrader dus!

Ga aan de slag. Organiseer jezelf en je omgeving. Kun je het niet alleen, vraag dan hulp. Van een bekende of een professional 😉.

Wil je verder onderzoeken naar wat je motiveert en inspireert, wat je talenten en kwaliteiten zijn? Dan is bijvoorbeeld een DISC profiel een handige tool. Kijken naar sfeer en indeling van je omgeving kan prima met Feng Shui. Of ga je voor het totaal pakket? Dan is er een eendaagse training Puur Signatuur die jou helemaal centraal zet. Voldaan en blij ga je dan verder op weg, en volg je jouw pad!

Ben benieuwd of je de uitdaging aangaat?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This