Hooggevoelig zijn kent gelukkig een heleboel voordelen. Vaak worden de lasten eerder benoemd en ook als zodanig ervaren. Zo jammer, want hooggevoelig zijn is juist heel krachtig, als je ervoor durft te gaan staan. Als je googelt op de voordelen van hooggevoelig zijn, krijg je diverse sites (bijv. artikel van Happinez) met mooie lijstjes. Een van de belangrijkste voordelen is je krachtige intuïtie.

Hooggevoelig zijn en de kracht van intuïtie

Als je hooggevoelig bent kun je eigenlijk feilloos aanvoelen wat juist is. Dat geldt voor alles. Je weet vanuit je buikgevoel wie voor jou okay is en welke keuze het beste voor je is. Van klein tot groot. In het dagelijks leven kom je regelmatig voor keuzes te staan. En heel vaak worden die keuzes onderbouwd met logica. Hoe fijn is het als je helemaal durft te vertrouwen op je intuïtie. Als je dat als kompas gebruikt zul je vast en zeker makkelijker laveren op je levenspad waar je uiteraard diverse uitdagingen tegenkomt. En het mooie is, dan kost het je veel minder energie. Go with the flow is veel aangenamer dan steeds een strijd aan te gaan met jezelf om te overleven.

Ik zal een voorbeeld uit eigen ervaring met je delen. Toen ik jaren geleden op zoek ging naar een eigen huis zocht ik via funda.nl een aantal woningen binnen een bepaald budget en in een gebied waar ik me wilde vestigen. Er kwamen een paar dezelfde woningen uit met verschil in prijs en indeling. Ik zocht er een paar uit die ik wilde bezichtigen. Kijken dus, maar ik wilde vooral de woningen ervaren. Ik vond het belangrijk of het goed voelde als ik binnenkwam. Ik bezocht er uiteindelijk 3 en wist direct welke het moest worden maar dat hield ik voor me. Er werden toch nog enkele zakelijke gesprekken gevoerd over de voor- en nadelen en dat dan weer in combinatie met de prijs. Daarmee wilden anderen mij dus beïnvloeden. Want zakelijk gezien,wat betreft prijs en kwaliteit verhouding, was een andere woning interessanter. Ik heb het allemaal ondergaan en ik hield uiteindelijk voet bij stuk. Het werd de woning die voor mij direct goed voelde qua sfeer en indeling en ligging. Prijs was daarbij niet relevant omdat alle woningen betaalbaar waren. En wat was het een fijne plek! Nog steeds denk ik er regelmatig met warme herinneringen aan terug.

Zo waardevol als je bij jezelf kunt en mag blijven. Maar ik realiseer me gelijk dat ik me toch nog te vaak laat leiden door externe adviezen, hoe goed bedoeld ook. Prima moment voor zelfreflectie en om thema Go with the flow vaker te benoemen. Want als ik me als een vis in het water voel is het leven zoveel fijner en soepeler. Dat gun ik jou ook.

Zonnige groet,

Claudy

PS Behoefte aan een gesprek over hooggevoelig zijn en hoe je daarmee om kunt gaan? Neem gerust contact op.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This