Als HSP ben ik continue op zoek naar handige tips en trucs die mij, en ook jou, kunnen helpen om in het dagelijks leven overeind te blijven. Inmiddels weet ik dat die handige weetjes helpend zijn, echter kun je die weetjes pas inzetten als je eerst je HSP volledig accepteert en toelaat in je dagelijks leven.

Zo had ik laatst een heel fijn en bijzonder gesprek met Alda Reijnders. Zij wist direct mijn probleemstelling bloot te leggen. ‘Je bent al een eind op weg, maar je zit nog in een struggle rondom je HSP. Jouw vraag is; Wat gebeurt er als je kleur bekend wat betreft je HSP? En welke gevolgen heeft dat dan voor je sociale leven?’.  Ai, dat was een soort linkse directe. Maar een treffend vertrekpunt richting ons mooie, diepgaande en waardevolle gesprek. Opnieuw praten over dat acceptatieproces en het durven toelaten en het bevestigen van zoveel dingen rondom HSP, die mij inmiddels wel bekend zijn, helpen me telkens weer een volgende stap te zetten in het hele acceptatieproces.

En dan zit je beter in je vel waardoor je op het moment dat je even uit het lood geslagen wordt, terug kan vallen op die paar handige weetjes die je helpen om je te beschermen of weer te herstellen na het oplopen van een (kleine) deuk in jouw ware zijn.

Ik som er graag een aantal voor je op:

Om je te beschermen kun je je armen over elkaar doen, je jas dichtdoen, iets op je hoofd dragen (bijv een pet of je zonnebril), oordopjes of een koptelefoon gebruiken, een zijden hemd dragen, zware schoenen dragen, een stolp of een grote cirkel om je heen visualiseren of rond je navel talkpoeder gebruiken.

En om weer meer te kunnen aarden, terug te komen bij jezelf en los te laten kun je gaan wandelen in de natuur, aan yoga, mindfulness of meditatie doen, je wentelen in warmte (sauna-zon-kruik-warm bad), douchen, je richten op je (buik)ademhaling met voeten op de vloer, werken in de tuin, genieten van schoonheid, rust nemen en relativeren. Om maar een paar dingen te noemen die mij in elk geval helpen.

Misschien heb jij nog andere waardevolle tips? Laat ze dan weten door een reactie te plaatsen. Alle kleine beetjes helpen.

Zonnige groet,

Claudy

PS Wil je er een keer over praten? Neem gerust contact op voor een inspiratiegesprek.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This