In 2007 startte ik als professional organizer met mijn onderneming Puur Structuur. Om orde op zaken te stellen bij mensen die het overzicht waren kwijtgeraakt en behoefte hadden aan – letterlijk en figuurlijk – meer ruimte en structuur. Vaak was dat bij mensen met een thuiswerkplek. In de jaren daarna breidde dat zich uit met werkplekken bij bedrijven, klein en groot. Samen met de klant hands on aan de slag…. Heerlijk! Het werkte (en werkt nog steeds). Regelmatig viel toen al gekscherend mijn motto ‘Kom laten we gewoon gaan puur structuren’. Iedereen begreep gelijk wat ik bedoelde. Sindsdien gebruik ik ‘puur structuren’ ook in artikelen en in flyers.

Nu schrijven we 2024 en is het door mij geïntroduceerde werkwoord puur structuren meer dan ooit actueel. Zo actueel dat ik over dit werkwoord een boek heb geschreven. Want in deze hectische en stressvolle maatschappij bomvol prikkels, kunnen we allemaal puur structuren gebruiken. Zodat je agenda beheersbaar blijft en je overzicht houdt op je werk of privé activiteiten.

Structuur brengen in je agenda en in je dag. Weten waar je aan toe bent. Dat geeft rust en ruimte. Voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Het mooie van een werkwoord is dat je het helemaal zélf kunt doen. Tuurlijk ik help je hierbij, motiveer en spiegel je. Maar als puntje bij paaltje komt, ben jij aan zet. Jij bepaalt hoe je werkdag, werkweek en je agenda eruit zien. Komen daar spontane wijzigingen in, dan ben jij nog steeds degene die dat laat gebeuren of hoe je hiermee omgaat. Jij, en niemand anders.

Dus… loop je over of juist achter de feiten aan? Ga puur structuren. Het begint met inzicht en eindigt met overzicht. En zo krijg je weer grip. De eerste stap? Probeer het en… hulp vragen mag! Kwestie van doen 😉

Claudy

PS Een werkwoord staat voor een activiteit in uitvoering. Dat geldt dus ook voor puur structuren. Het is een continu proces. En dat geldt toch echt voor iedereen, goed of minder goed georganiseerd.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This