‘Kunnen we een keer samen koffiedrinken? Ik heb namelijk je blog over hooggevoeligheid gelezen.’ Die eenvoudige vraag kreeg ik afgelopen weken een paar keer. En juist vanuit hoeken waar ik dit niet verwacht had. Wat blijkt; er wordt veel geschreven en gezegd over HSP, maar in de nabije omgeving stuiten HSP-ers vaak op onbegrip en durven ze er niet over te praten.

‘Hoe is het voor jou om HSP te zijn?’ Tja, het is nou eenmaal gewoon mijn zijn. Maar soms is het zo ontzettend lastig en is het een ware opgave om volledig te accepteren dat het is zoals het is. Gelukkig zijn er ook steeds meer mooie momenten, dingen die me raken. Mijn intuïtie die helpend is voor mij en voor de mensen die ik mag begeleiden voor Puur Structuur. Er is eigenlijk geen vast omlijnd plan. Want elk moment vraagt om de juiste input. Het is fijn om daarnaar te kunnen handelen. Kijken wat er nodig is en daarop insteken. Dat kan een luisterend ook zijn, spiegelen en sparren, structuur aanbrengen, opruimen of zelfs het maken van een businessplan. Het delen van ervaringen kan al het verschil maken. Met een hele belangrijke algemene deler: Dat het eenvoudig, simpel en logisch is.

Alles wordt steeds ingewikkelder zo lijkt het, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Van het eenvoudig ordenen van opdrachtbonnen en het maken van een digitale takenlijst met signaleringssysteem worden complexe werkinstructies gemaakt. Die klinken als een klok en het ziet er heel professioneel uit. Echter volstaat voor mij een eenvoudige postbak(-vak) in waarin je steeds alles verzamelt en een waarvan je bijvoorbeeld een actiebak maakt. Een eenvoudige todo-lijst voor de acties van vandaag zijn meer dan genoeg reminders naast de afspraken in je agenda. Gewoon, luid en duidelijk. Consequent de dingen doen en van A tot Z afwerken helpen om grip te houden. Maak het dus niet ingewikkelder dat het is.

En dat is zo fijn als je ook nog eens gevoelig bent voor allerlei prikkels. Hoe minder spullen, hoe meer ruimte, hoe fijner het is.

Zonnige groet,

Claudy

 

PS Wil je ook een keertje koffiedrinken? Neem gerust contact op.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This