Tijdens het herstel van mijn burn-outs, nu ruim 20 jaar geleden, las ik veel over intuïtie, spiritualiteit en alternatieve en natuurlijke geneeswijzen. Het hielp me herstellen en droeg bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling. In die periode kwam ik ook in aanraking met tarot. Een deck van kaarten met symbolische afbeeldingen. Ze gaven me inzicht in mezelf en mijn levensvragen. En tot op de dag van vandaag is de symboliek van tarot voor mij dagelijks verhelderend in wat er speelt.

Omdat ik als organizer en coach zakelijk en nuchter (met twee benen op de grond) de dingen aanpak blijft de zachte invoelende kant wat onderbelicht. Dat is jammer en wat mij betreft kan dit ook niet langer onderbelicht blijven. Want juist door mijn hoogsensitviteit is het aanvoelend en invoelend vermogen sterk ontwikkeld. Ongemerkt zet ik dat in bij elke opdracht waarbij er een mooie mix ontstaat van een daadkrachtige aanpak helemaal afgestemd op de behoeften van de klant.

Langzaam maar zeker is er bij mij meer ruimte en vertrouwen ontstaan om ook met klanten beeldend aan de slag te gaan. Denk daarbij aan het maken van moodboards en het gebruiken van inzicht kaarten zoals de tarot. Om zo een nog beter inzicht te krijgen in jezelf of een situatie, dus extra helpend bij zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling. Een verrijking voor de klant en voor mijn praktijk!

Misschien nog even goed om te weten. Met tarotkaarten voorspel je niet de toekomst en ze bepalen niet hoe je moet leven. Ze laten je zien wat er nu speelt, welke lessen er te leren zijn en helpen je verder op weg.

De symboliek van tarot draagt bij aan meer inzicht, bevestiging, duidelijkheid en persoonlijke groei. 

Claudy

PS
Je kunt een kort telefonisch tarot-consult aanvragen voor een snel en helder inzicht. Of een klankbordgesprek voeren op basis van een tarotlegging.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This