“Het leven is leuker met teenslippers”, las ik ergens op een ansichtkaart. En dat is zo. Met een korte broek, losse kleding en teenslippers aan leef je in de zomer meer buiten, met het aangeboden ritme van de natuur. Niks moeten, afwachten wat zich aandient en los komen van alle prikkels in het normale leven. Heerlijk! Dat gevoel mag eindeloos duren. Maar een vakantie wordt vaak als te kort ervaren en het liefst willen we het vakantiegevoel langer vasthouden, toch?

De uitbundigheid van de zomer laat je stralen, groeien en bloeien. Vrij zijn geeft je rust en ruimte voor nieuwe ontdekkingen en inzichten. Bijvoorbeeld om je huidig dagelijks leven eens onder de loep te nemen. In die euforie is het aanlokkelijk om alles rigoureus anders te gaan doen. Dit kan met werk te maken hebben, maar ook met gezondheid of met je relatie en familie. Je droomt lekker verder en geniet van de mogelijkheden die tentoon gespreid worden op een roze wolk. Om het beeld compleet te maken: zie jezelf zitten op een tropisch strand, met een cocktail ergens op een idyllisch terras of met een rugzak wandelend door de bergen.

Visualiseer jij dat ook wel eens? Of wens je misschien dat je het vakantiegevoel nog wat langer vast kunt houden? Vanuit die flow ben ik telkens voornemens om iets vanuit dat vakantiegevoel mee te nemen in mijn dagelijks leven. Maar bij het uitpakken van de bagage, het openen van een ontplofte inbox en het wegwerken van stapels was, spat die roze wolk al snel uiteen. En weg is ineens mijn goede voornemen en beland ik nog sneller dan gedacht in de waan van alle dag.

Gelukkig zijn er kleine reminders die voor mij weer even dat gevoel van vrij zijn oproepen. Teenslippers!

Ik besef maar al te goed dat je met schoeisel keuzes maakt qua activiteit en beleving. Dus loop ik nu na mijn werk thuis op teenslippers zodat ik weet dat het tijd is om af te schakelen. Ik trek sneakers aan om buiten even stevig door te kunnen stappen en mijn hoofd leeg te maken. En met hakken aan voel ik me zelfverzekerd voor een training of presentatie. Maar ook super vrouwelijk  voor een heerlijk avondje uit. Om ze dan voor het slapengaan uit te schoppen en mijn voetjes rust en de vrije ruimte te geven.

Nog even samenvattend: Een vakantieperiode is bedoeld om je uit de hectiek van alle dag te halen zodat je kunt ontspannen en opladen. Hoe en waar je dat doet is om het even. Tijd nemen om tot jezelf te komen is belangrijk, juist om dan met frisse moed weer aan dat andere, vaak drukke, leven te beginnen.  En het is mooi als je een verworven inzicht, opgedaan tijdens je vakantie, kunt integreren in het nu. Zo groei je elke keer weer in het seizoen zomer.

Welk inzicht, opgedaan tijdens je vakantie, neem jij mee nu je weer aan de slag gaat?

Claudy

Pin It on Pinterest

Shares
Share This