Dat hoofd is continu in bedrijf, alert zo je wilt. Alle ‘moetjes’ komen telkens voorbij. Gewoon de alledaagse dingen maar ook het voorsorteren op de start na de vakantie, zorgen om partner en kind en bedenken wat ik allemaal voor anderen moet en wil doen. Volledig op de buitenwereld gericht dus. En scrollend over de sociale media word ik alleen maar verdrietiger en voel ik me nog slechter.

Mijn wandelend hoofd is al lezend gelukkig toch een beetje op vakantie geweest. Zeven boeken heb ik verorberd en was o.a. in Denemarken, Schotland, Amsterdam en Frankrijk. Je zou toch denken dat er dan genoeg reden is om af te schakelen maar kennelijk is het hoofd weerbarstig. Totdat je op bestemming van je binnenwereld arriveert en je hoofd eindelijk wakker wordt.

Want vakantie vieren is niet gebonden aan ver reizen, exotische bestemmingen, culturele uitspattingen en elke avond uit eten. Het is vooral inhaken op waar je behoefte aan hebt. Dus toen ik eenmaal incheckte bij mezelf ging als vanzelf de altijd-aan-knop over in de vakantiemodus.

Ben heel benieuwd hoe jij jezelf (je hoofd) in vakantiemodus hebt gekregen.

Tip: Inchecken bij jezelf? Het boek Mijn boerenverstand en ik, voorkom stress en kom in beweging kan je daarbij op weg helpen. Bestel het boek in de webshop.

Claudy

Pin It on Pinterest

Shares
Share This