We staan aan de vooravond van de zomer die de afgelopen jaren steeds warmer en extremer werd qua weer. De zon die schijnt zorgt over het algemeen voor een vrolijk, zonnig en vrij gevoel. Veel mensen linken daarom vakantie vieren aan de zon. Toch voelt zon niet voor iedereen hetzelfde. Misschien ben je overgevoelig voor zonnestralen of de warmte. Of krijg je het benauwd als er hele volksstammen tegelijk het strand bezoeken terwijl jij rustig onder een parasol van de branding wilde genieten. Misschien niet vanzelfsprekend maar toch goed om er eens bij stil te staan hoe prikkels op verschillende manieren worden ervaren.

Waarom? Omdat er altijd mensen in je omgeving zijn die prikkels intenser beleven en diepgaander verwerken. Zij worden ook wel hoogsensitieve personen (HSP) genoemd. Misschien herken je jezelf daarin. Het intens beleven en diepgaand verwerken geldt voor alle voor de hand liggende prikkels: o.a. reuk, geluid, zicht, smaak, sfeer, temperatuur. En die kunnen bij overprikkeling voor bepaalde, soms heftige, reacties zorgen.

Wil je daar meer over weten? Met de nieuwe HSP-wijzer word je eenvoudig wijzer over hoogsensitiviteit. Bestel de wijzer in de webshop.

Deze week is er landelijk extra aandacht voor hoogsensitieve personen, de week van de HSP. Je leest er meer over op weekvandehsp.nl.

Ik wens je alvast een heerlijke zomer toe.

Claudy

Pin It on Pinterest

Shares
Share This