Als hooggevoelig persoon besef ik maar al te goed dat je de energie rond je heen kunt voelen. Energie van anderen, de omgeving, de spullen, de sfeer en ambiance. Die invloeden kunnen positief en helaas soms ook negatief doorwerken op mij als persoon. Ik merk dat aan mijn stemming, mijn energie en ook aan fysieke uitingen. Zo kan ik me extreem energiek en fit voelen of juist heel down, besluiteloos en heb dan vaak last van fysieke klachten. Het lichaam is dus een meetinstrument en geeft duidelijke signalen. Goed om te weten en nog beter om daar ook naar te luisteren.

Afgelopen maand was voor mijn gevoel een lege en sombere maand. In januari is er altijd een Blue Monday (de meest deprimerende van het jaar). Maar ik had de hele maand dat belabberde ‘Blue Monday’-gevoel. Terwijl ik fris en opgeladen na de feestdagen van start wilde gaan met allerlei nieuwe plannen en het coachen en begeleiden van mijn klanten weer op wilde pakken, stagneerde alles. Er werden veel afspraken door cliënten afgezegd waardoor er extra ruimte ontstond. Ruimte om nog meer te voelen hoe naar het is, dat er niks uit je handen komt, je niet vooruit te branden bent. En als klap op de vuurpijl ging het lijf meedoen. Dat werd nog een handje geholpen door een ingreep bij de tandarts en een bezoek aan de osteopaat. Rationeel wist ik natuurlijk dat alleen ik degene was die voor beweging zou kunnen zorgen. Maar wat ik ook probeerde het wilde maar niet vlotten.

Gelukkig kun je ook een handje helpen om de energie in je omgeving beter te laten stromen. Ik ging opruimen. Een kast op kantoor maakte ik leeg, sorteerde spullen, deed weg wat er niet mee toe deed en er kwam plaats voor de spullen die ik daar graag wilde hebben. Dat deed ik ook met een kleine opbergruimte op zolder. De inspanning was groot en gelukkig was er ook een klein beetje sprake van een opgeruimd gevoel. Zeker toen mijn man en ik met een auto vol richting de kringloop reden. Maar het was nog onvoldoende.

Ons huis is al eens onderworpen aan Feng Shui experts. Alle ruimtes zijn qua ligging en gebruik beoordeeld en daar waar nodig van kleine aanpassingen voorzien. Vaak door een net iets andere inrichting met kleur of materialen. Dit heeft al voor een betere geleiding van de levensenergie in de omgeving gezorgd. Maar er is ook nog iets wat niet zichtbaar is en we wel kunnen voelen. De zogenaamde wateraders die door de aarde onder onze huizen en kantoren stromen. Ook die kunnen voor behoorlijk wat verstoringen zorgen. Een wichelroedeloper kan ze opsporen en indien nodig ernstige verstoringen ontstoren. In 2007 lieten we dat al eens doen. Maar ik voelde dat het tijd werd voor een check-up vanwege alle onrust in en rond huis/kantoor. Het bezoek van de wichelroedeloper leverde goed en slecht nieuws op.  Het slechte nieuws was dat onze ont-stoorders verkeerd stonden al geruime tijd. Het verschil was direct aantoonbaar door de beweging van de wichelroedes. Het goede nieuws was, dat die ont-stoorders nog prima dienst deden, mits goed geplaatst natuurlijk, en dat een groene zone (dat is een positieve bron) groter was geworden. Over een paar dagen zou het verschil voelbaar moeten zijn. Als HSP-er voelde ik direct dat er al iets veranderde. En ik kan je zeggen, dat voelt gelijk stukken beter en energieker. Ik ben heel benieuwd waartoe het aanspoort en wat het gaat brengen.

Zonnige groet,

Claudy

Pin It on Pinterest

Shares
Share This